Combinatie Jan & Joke Kaman, Wormerveer

U bent hier: Home > Teletekst > Intertekst
top

Intertekst

In 2017 is er een nieuw initiatief opgestart onder de naam: Neerlands Postduiven Orgaan. Eén van de initiatieven op de site is Intertekst.

 

« vorige top volgende »
top

Allerlaatste Nieuws
(oudere nieuws nu onder nieuws)

Voor contact klik links op het envelopje en vul het formulier in.

12-6-2022

De tweede Intertekst is ook binnen!

29-5-2022

Onze beleving naar de 1e dagfond vlucht toe Fontenay 512 km.

Het weerbeeld gaf al aan dat het een pittige vlucht zou worden met harde kop wind wat achteraf ook zo was.
Vorige week zondag zijn wij naar Nanne Wolff geweest voor de laatste check, daar bij ons in de club vermeld was dat de gezondheid niet optimaal was (coli verschijnselen). Dus wij waren er niet gerust op en na de controle van de oude duiven bleek dat ze super gezond waren en Nanne zei ik wou dat de mijne er zo bij zaten.
Maar tevens waarschuwde hij ons dat als er coli heerst dat het invloed kan hebben op de prestaties van de oude duiven, daar zij er ook een staartje ervan mee kunnen pakken. Dat gaf ons geen fijn gevoel daar onze jongen ook de 1e verschijnselen kregen. Dus toen zaterdag de kijkers toestroomden stonden wij toch met gemengde gevoelens te wachten.

Toen wij de 1e melding op de app binnen kregen van Comb Kuiper, die overigens de 4e npo speelden, wisten dat wij snel moesten pakken En wat ook daadwerkelijk gebeurde 'The Suprise' kwam recht uit de lijn vandaan en pakte daarmee de 1e NPO van 7299 duiven. Tevens vloog zij ook op Pnt St Maxence een 10e van 1179 duiven en op Lennink een 9e van 1351 duiven. Dus zij weet wat kop vliegen is.
Tijdens het wachten belde Nanne, wij dachten om te vragen hoe het ging, maar wilde melden dat zijn oom G Wolff ook een 1e speelde in Noord en 4e NPO, uit een duif die wij aan Nanne geschonken hadden. Later bleek dat deze uit hetzelfde koppel komt als The Suprise.
Toen ging Joke nog even op de site van Eijerkamp kijken en daar stonden 3 aangekomen duiven op. Toen zij de stamboom bekeek zag ze dat in alle 3 de duiven De Streetfigther zat, die komt uit samenkweek( De Joke comb Kaman) x Don Leo (Eijerkamp), welke een 1e een 7e en 9e npo spelen Daarna kregen wij de felicitaties van Jannus Kat hij melde ons dat zijn 1e 2 duiven uit De moeder van De Mooie Jan (comb Kaman ) x zijn eigen soort komen. En die vliegen al weken aan de kop dit was een weekend waar onze lijnen goed gepresteerd hebben wij zijn er super trots op.
De 1e NPO The Suprise :  de vader is 'he One' die komt uit samenkweek met Richard Faber uit de superkweker De Joke (comb Kaman) x Patrick's Pride (Richard Faber).
En de moeder komt rechtstreeks van Anton Ruitenberg inteelt Bliksem 04-781.

24-12-2021


Foto: Jerry Stolwijk.

Langs deze weg wil ik toch de jongens van de Postduif hartelijk bedanken voor de geweldige inzet. En dan met name Tom van Eerde, Michel en Wesley Smit en Mart Luttik. Zonder hen hadden wij het niet gered. VERDER WENSEN WIJ IEDEREEN FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND EN SPORTIEF 2022.

15-10-2021

Mooie referentie uit Bangladesh.

Super 611, gekweekt uit kleinzoon Olympic Vivian wint 2x 1e prijs in seizoen 2021 voor Serajul Loft in Dhaka (Bangladesh) Lees hier verder !

 

Statistieken

 

2022 InterText

 
 

Ook toe aan een nieuwe website? Ga eens kijken op www.van-gent.com

 

Statistieken

 

top
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Inloggen